475292
TERMÉK meglepően
sok kategóriában

Mocsári hibiszkusz,mályva rózsa,óriás virágú,3 szín (lezárt)

cikkszám: #6192435

Ez a hirdetés már lejárt, de meg lett újítva. Kattintson ide a megújított cikk megtekintéséhez >>

Mocsári hibiszkusz,mályva rózsa,óriás virágú,3 szín
aukció kezdete:
2014-03-18 08:46
lejár:
lejárt
(2014-03-25 08:46)
kikiáltási ár:
200,-Ft
Megveszem
fix ár:
200,-Ft
mennyiség:
6 db.
elkelt:
áru állapota:
Új
garancia:
áru helye:
Bács-Kiskun megye / Magyarország
szállítás:
a vásárlót terheli
fizetési mód:
előre átutalással
Termék leírása

Mocsári hibiszkusz,mályva rózsa,óriás virágú,3 szín

Mocsári hibiszkusz (Hibiscus moscheutos), mályva rózsa 3 színben : bordó, fehér, ciklámen 

Tányérnyi virágok, egész nyáron.

Nézd meg a többi aukciómat is, így a postaköltségen tudsz spórolni.

 

A  mocsári hibiszkusz az egyik legdekoratívabb nyári évelő növényünk. Hatalmas 20-30 cm átmérőjű fehér, rózsaszín, vagy bordó virágai augusztus elejétől egészen októberig nyílnak. Megfelelő körülmények között akár 1.5-2 méteres bokorrá fejlődik, káprázatos dísze lehet kertünknek.

 

Termőhely igénye

A mocsári hibiszkuszt egy japán botanikus nemesítette, de nem Japánból, hanem Amerikából, Florida mocsaras vidékeiről származik. Ebből következik, hogy nagyon szereti a nedves, de napos, meleg termőhelyet és a tápanyagban gazdag talajt.

Hova ültessük?

Ültethetjük kerti tó partjára, de bárhova a kertben, ahol megfelelő vízellátásban részesülhet. Jól mutat szoliterként is, de cserjecsoportba, vagy virágágyásba is ültethetjük. Tervezéskor ügyeljünk, rá, hogy tavasszal későn, május végén hajt ki, de utána viszonylag nagy helyre lesz szüksége. Ezért jó ötlet kombinálni tavaszi hagymás növényekkel, melyek kitöltik májusig az „üres”helyet és visszahúzódnak mire a hibiszkusz fejlődésnek indul.

Gondozása

 

Gyors növekedése miatt nagyon sok tápanyagra van szüksége, ezért tavasszal és ősszel alaposan trágyázzuk meg szerves trágyával (pl. komposztált érett marhatrágya) majd a növekedési periódusban rendszeresen tápoldatozzuk virágzó növényeknek való tápoldattal.

Télen a hajtások teljesen visszafagynak. Az elszáradt hajtásokat csak márciusban vágjuk vissza. Télen takarjuk a növény tövét mulccsal. Idős töveket tavasszal tőosztással fiatalíthatunk

Szaporítása

Szaporíthatjuk tőosztással mint a legtöbb évelő növényt. Tavasszal kihajtás után szedjük szét a töveket, vigyázzunk, hogy gyökerei minél kevésbé sérüljenek, egyébként jól viseli az átültetést.

Szaporíthatjuk magról is. A magok ősszel folyamatosan érnek be. A megszáradt termésekből szedjük ki a magokat és tavaszig hűvös helyen tároljuk. A magoknak nagyon kemény héja van ezért 1-2 napig áztassuk szoba-hőmérsékletű vízben. A vizet naponta cseréljük. A beáztatott magokat elvethetjük tavasszal cserépbe, de májusban a fagyok után szabadföldbe is vethetünk. Ügyeljünk a gyakori öntözésre és tápoldatozásra. A megfelelően öntözött és tápoldatozott növények már első évben is virágozhatnak.

 

Az ár 5 db magra vonatkozik. Nagyon jól csírázik.

 

Kérdezz nyugodtan, ha bármire kíváncsi vagy.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám.

Era1997 | 2014-02-21 19:45
Postán tudom elküldeni a magokat, ha megfelel. A vételárat utalással, kp. befizetéssel a bankban, v. postai rózsaszín csekken tudja elküldeni, esetleg elsőbbségivel borítékban is, jól becsomagolva.

Zsibvásár a facebookon
h i r d e t é s