481840
TERMÉK meglepően
sok kategóriában

Plumeria rubra,Frangipani,Hawaii rózsa mag 16 szín (lezárt)

cikkszám: #5823792

Ez a hirdetés már lejárt, de meg lett újítva. Kattintson ide a megújított cikk megtekintéséhez >>

Plumeria rubra,Frangipani,Hawaii rózsa mag 16 szín
aukció kezdete:
2013-04-10 20:59
lejár:
lejárt
(2013-04-13 20:59)
kikiáltási ár:
150,-Ft
Megveszem
fix ár:
150,-Ft
mennyiség:
14 db.
elkelt:
áru állapota:
Új
garancia:
áru helye:
Bács-Kiskun megye / Magyarország
szállítás:
a vásárlót terheli
fizetési mód:
előre átutalással
Termék leírása

Plumeria rubra,Frangipani,Hawaii rózsa mag 16 szín

Plumeria rubra - Frangipani - Hawaii rózsa mag 16 színben
  

Az ár 1 db magra értendő.

16 színből lehet választani, csak a számát kell megírni vásárlás után.


Kérlek, nézd meg a többi aukciómat is, hátha találsz még valami hasznosat, így a postaköltségen tudsz spórolni.

 

Egy jól ismert, intenzíven illatos, kedvelt növény melynek virágszínei nagyon sokfélék lehetnek. A fa maga szokatlan megjelenésű, viszont közönséges lombhullató.
A Frangipani ágai teljesen egyenesek, meglehetősen zsúfoltak és könnyen törnek. A törés végén vagy a sérülés helyén, fehér tejszerű nedvet áraszt, mely mérgező!
Nyáron és ősszel virágzó lombhullató, húsos ágú cserjék.

A frangipáni természetes magassága eléheti akár a 6-8 m-t is; hazánkban cserepes példányokat lehet kapni. Aki azt mondja hogy magról nem nevelhető, annak nem szabad hinni, valószínűleg sosem próbálta! Mivel ez a cserje nem fagytűrő ezért nyáron a szabadban, télen pedig télikertben, vagy lakásban kell nevelni őket.

A jó fejlődéshez szüksége van tápdús, jó vízgazdálkodású talajra. Növekedése gyorsnak mondható, melyhez a teljes napsütés szükséges. A cserepes példányokat a növekedési időszakban gyengén öntözzük, míg télen tartsuk szárazon. Teljes napfényt igényelnek! A hajtásvégeket a sűrűbb elágazódás érdekében vágjuk  vissza.
Minimális hőmérséklet : 13 °C
Fagyérzékeny. A csíráztatása könnyű, előbújása már 3-4 hét után várható.
Magvetés:
A magokat 8-24 órán át nedves papírtörlőben szükséges tartani, melyet hogy ne száradjon ki egy műanyag kis zacskóba tegyünk.
Töltsük meg egy kis cserepet kaktuszfölddel, amelybe a magokat a nehezebbik végével a földbe nyomjuk kb. 0.5 cm mélyen, de úgy hogy a vitorlája kilátszódjon. (3.-4. kép)
Majd tegyük a cserepet napos helyre és tartsuk szobahőmérsékleten. A csírázás elősegítése érdekében egy fóliát is rakhatunk a cserépre. Mindenképpen figyeljük arra, hogy a földje nedves maradjon-de ne álljon vízben a cserép és ne tocsogjanak a magok sem!
A csírázása 3-21 napot is igénybe vehet. A nem megfelelő hőmérséklet vagy vízmennyiség a csírázási időpontot késlelteti vagy a csírázást megakadályozza!

Az első levélkék megjelenése után, óvatosan emeljük ki a növényt és egyenként ültessük át megfelelő nagyságú cserépbe. A magot ne távolítsuk el a növényről, a nedvesség hatására magától leesik az első levélkéről. Ne hagyjuk kiszáradni a földjét!
Lássuk el címkével és állítsuk őket bőséges fénybe!
Tápoldatozása két héten egyszer ajánlatos, tavasztól őszig.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám.Zsibvásár a facebookon
h i r d e t é s