Gyöngyvirág - Convallaria majalis - 10 db (lezárt)
0
Áru állapotaÚj
Kikiáltási ár8,990,-Ft
Aktuális ár8,990,-Ft Licitálok
Azonnali ár999,-Ft Megveszem
Cikkszám: #7185283
Aukció kezdete: 2016-11-09 07:33
Lejár: lejárt
Mennyiség: 1 db.
Licitek: 0 db.
Kattintások: 6 db.
Garancia: Nincs
Áru helye: Budapest / Magyarország
Szállítás: egyedi leírás
Fizetési mód: egyedi leírás
Termék leírása

MÁJUSI GYÖNGYVIRÁG

Latin név: Convallaria maialis.

A májusi gyöngyvirág (Convallaria maialis) nemcsak hazánkban őshonos, hanem Európa nagy részén is megtalálható: elsősorban tölgyesekben, ligetekben és bárhol, ahol a talaj nyirkos. Még meszes talajon is tenyészik, ha árnyékba telepítik, és a föld nem szárad ki hamar.

Májusi gyöngyvirág föld alatt fejleszti rizómás gyökérzetét, amelynek hajtáscsúcsaiból fejlődnek a kezdetben összesodort, majd szélesre terülő, üde zöld levelek. Teljes magassága: 20-25 cm körüli. A virágok a tőkocsány felső harmadában nyílnak. Virágai a hosszú, vékony szár végén nyílnak, egy oldalra néző, bókoló fürtben, fehérek, harangalakúak, illatosak. Termése eleinte zöld, majd éretten piros, gömbölyű bogyó, mely mérgező! Kúszó gyöktörzse segítségével terjed.

A májusi gyöngyvirág nem csak gyönyörű hófehér virágával díszíti a kertet, de az illatfelhő, ami körbelengi, már messziről érezhető.

A Májusi gyöngyvirág ültetési ideje szeptember közepétől október végéig tart. Telepítés előtt válasszunk a gyöngyvirágnak árnyas helyet a kertben, és lazítsuk fel sekélyen a talajt. Osszuk szét a töveket úgy, hogy mindegyik gyöktörzsdarabkán legyen hajtáscsúcs és valamennyi gyökérzet. A rizómát fektessük vízszintesen, hajtáscsúccsal és föld alatti szárával fölfelé, majd fedjük 5-6 centiméter földréteggel, végül öntözzük be a növényeket. Májusi gyöngyvirág palántákat ne telepítsük túl sűrűn, elegendő, ha 10 centiméteres tő- és 20 centiméteres sortávolságra ültetjük azokat.

Szobai hajtatáshoz olyan rizóma alkalmas, amelyen vastag, tompa csúcsú rügyek vannak. Ezek általában 2-3 éves, erőteljes, csíraszerű rügyek. Úgy ássuk ki a kert talajából, hogy bojtos gyökérzet is legyen a gyöktörzsön. Ezután ültessük mély cserépbe, de a rügyet ne takarja föld. A hajtatás akár homokban vagy átlagos kerti földben is történhet, mert ekkor nem igényel tápanyagot. Hagyjuk a cserepet a szabadban egészen addig, míg talaj menti fagy nem veszélyezteti. Ezután vigyük hűvös és sötét helyre. A kívánt virágzás előtt 3-4 héttel tegyük a cserepet vagy a szaporítóládát meleg helyre, ahol 22-28 fokos a hőmérséklet. A virágszár megjelenéséig - mintegy tíz napig - borítsunk fekete fóliát a ládára vagy sötétítsük egy lefelé fordított cseréppel, különben nem fejlődik ki a virág. Ezután fokozatosan szoktassuk hozzá a fényhez. A korai, karácsony előtti hajtatáskor csak virágok fognak fejlődni, a levelek még nyugalmi állapotban vannak. A későbbi, január-februári hajtatáskor már a levelek is kifejlődnek.
Ha azt szeretnénk, hogy sokáig nyíljon a szobánkban gyöngyvirág, novembertől kéthetenként vigyünk be a lakásba egy-egy hajtatásra előkészített cserepet.
A májusi gyöngyvirág földje mindig legyen nyirkos, ne csak a hajtatás és a virágzás alatt. Az elvirágzott gyöngyvirág töveit nem érdemes tavasszal kiültetni a kertbe, mert a hajtatás oly mértékben igénybe veszi a gyöktörzset, hogy később már nem hajt ki.

Mennyiség: 1 db gyöktörzs tő.májusi gyöngyvirág ár, májusi gyöngyvirág ára, májusi gyöngyvirág eladó, májusi gyöngyvirág felszedés, májusi gyöngyvirág felszedése, májusi gyöngyvirág gondozás, májusi gyöngyvirág gondozása, májusi gyöngyvirág rendelés, májusi gyöngyvirág rendelése, májusi gyöngyvirág tárolás, májusi gyöngyvirág tárolása, májusi gyöngyvirág ültetés, májusi gyöngyvirág ültetése, májusi gyöngyvirág virág, májusi gyöngyvirág virágok,

Szállítási és fizetési feltételek
Kommentek
Kérdezzen az eladótól!