Tízezrével öli a rákos sejteket Artemisia Annua mag (lezárt)
0
Áru állapotaÚj
Kikiáltási ár920,-Ft
Fix ár920,-Ft Megveszem
Cikkszám: #7033161
Aukció kezdete: 2016-08-26 22:16
Lejár: lejárt
Mennyiség: 26 db.
Elkelt: 2 db. Megnéz
Kattintások: 29 db.
Garancia: Nincs
Áru helye: Heves,
Heves megye / Magyarország
Szállítás: postai küldemény
Fizetési mód: előreutalás
Termék leírása

"A rák ellen...! Tízezrével öli a rákos sejteket az egynyári üröm... 16 óra alatt" Tudósok felfedezése. Azért ajánlom, mert meggyógyított. Részletes leírás a növényről, a lap alján..., kérem olvassa el.

Üdvözlöm :)  


Artemisia annua  /  Egynyári Üröm 2015-ben begyűjtött,


Friss 
vetőmag!

MEGGYÓGYULTAM TŐLE, EZÉRT AJÁNLOM!!! 
A növény népszerűsítését hazánkban, ajándékkal is segítem,

ezért egy pár 925-ös ezüst alapú kék Jade köves tibeti ezüst angyalkával készült fülbevalót ajándékozok a termék mellé, mely értéke éppen kétszerese az aukciónak.

 

100 db MAG  920.- + kérem a postadíjat: 410.- ajánlott levél árát is utalni.

TERMÉKEIM KÖZÖTT VAN NAGYOBB MENNYISÉGBEN IS, AKCIÓSAN.

Az itthon termesztett növényem vetőmagja kínából ered, melyet két-három évente frissítek ismét, a keresztezések elkerülése okából. VEGYE MEG!

postaköltség 410.- Ajánlott postakész borítékba, több terméket is elbír, egy postaköltséggel.


Vetőmag, tehát az aukció tárgya


 100 db MAG

(A növény magja nagyon apró!!!)


Márciustól vethehető, vízigényes, de lehetőleg a tövét öntözzük. Az érett, apró virágot októberben szedjük le a szárról, szárítsuk meg teljesen, majd morzsoljuk szét a kis virágfejeket. Ezt a morzsalékot amit én is árulok, használjuk fel következő évben vetésre.

Április végétől helyére ültethető 30x50 sor és tő távolságra. Csodálatos, különleges citrus illatú, apró virágain, és leveleinek dörzsölésénél érezhető ez a különleges citrusokra jellemző illat. Nagyszüleim kertjében még volt bőven, aztán feledésbe merült, nem értem miért. Bátran mondható manapság ritkaságnak!

Gyönyörű gyógynövény.

Ismertetők, amit tudni kell erről a különleges növényről,

 

Következő részletesebb ismertető forrása: interneten fellelhető tanulmányok és cikkek alapján!!! (én csak a kertész vagyok!)Származása:

 

Az egynyári üröm (Artemisia annua) valószínűleg Ázsiából ered, de a középkortól Európában is termesztik. Fás tövű, dúsan elágazó űrömfaj, amelyet nálunk is régóta szívesen ültetnek, különösen kellemes citromillatáért. Az artemisiát nálunk hívták Isten fájának, istenfűnek, de seprőrutának is.


______________________________________________Hogyan hat az egynyári üröm? 


Artemisia annua A belőle készült főzet hatásos ellenszere a maláriának. A szirmaiból és leveleiből készült szer elpuszíttja a rákos sejteket, viszont az egészségeseket nem károsítja. Azt találták, hogy az új, gyógyhatású anyag minden egyes ép sejt mellett 12 ezer rosszindulatú sejtet is elpusztít, ezért remélhető, hogy nagy adagban lesz adható a daganatos betegeknek. Minél súlyosabb formájú és gyorsabban szaporodó rákos sejteket véve alapul, általában annál nagyobb a vastartalmuk, és ennélfogva annál könnyebben pusztíthatóak artemisinin-nel.


Artemisinin nem sajánlott sugárkezelés után legalább 30 napig, mert ilyenkor a vas beszivároghat a rák körüli normál sejtekbe is.

 
C vitaminnal, egyéb ételekkel italokkal keverni, egyidőben más ételekkel fogyasztani, szintén nem ajánlott.

 

______________________________________

Ne keverje össze...!

Egy Kedves vásárló említette, hogy folyton ez a növény gyomosítja a kertjét.

Kérem, ne keverjék össze parlagfűvel, egyéb ürömmel, vagy turbolyával. A mérgező bürökkel főleg ne keverjék!!!


Ez az egynári üröm! Fantasztikus növény, és itthon ritka sajnos.____________________________________________________________________

 

 

A Washingtoni Egyetem kutatói egy évezredek óta használt kínai növényi orvosságban olyan anyagot találtak, mely bizonyos ráksejteket 1200-szor erélyesebben pusztít el, mint a jelenleg használt készítmények.

Az egynyári üröm (Artemisia annua) valószínűleg Ázsiából ered, de a középkortól Európában is termesztik. Fás tövű, dúsan elágazó űrömfaj, amelyet nálunk is régóta szívesen ültetnek, különösen kellemes citromillatáért. Az artemisiát nálunk hívták Isten fájának, istenfűnek, de seprőrutának is. Kínában legalább kétezer éve használják gyógyításra, de egyes ázsiai országokban salátaként is népszerű. Az újkori gyógyításban ebből készült az artemiszinin nevű maláriaellenes gyógyszer.

Az amerikai kutatócsoport Tomikazu Sasaki kémikus professzor vezetésével találta meg a ráksejteket célzottan elpusztító molekulát. A szert egyelőre emberi sejttenyészetekben, illetve patkányokon tanulmányozták. A patkányokban az emlőráksejteket pusztította igen hatásosan.

Célzott támadás

"Ez a szer olyan, mint valami különleges ügynök, aki a daganatsejt belsejében helyez el egy bombát" - nyilatkozta a vizsgálat vezetője. A kutatás olyan műszerrel történt, mely azt is igazolta, hogy a készítmény hogyan befolyásolja az egészséges sejteket, illetve a ráksejteket. Azt találták, hogy az új, gyógyhatású anyag minden egyes ép sejt mellett 12 ezer rosszindulatú sejtet is elpusztít, ezért remélhető, hogy nagy adagban lesz adható a daganatos betegeknek.

A munkacsoport éppen a most talált új molekula utóbbi tulajdonságát tartja a legfontosabbnak. A daganatellenes készítmények az egészséges sejteket is károsítják, de ha a sejteket ölő hatás ilyen nagymértékben a ráksejtekre vonatkozik és azokhoz képest az ép szövetek működő sejtjeit csak kevéssé pusztítják el, nagy biztonsággal alkalmazhatók az orvosi gyakorlatban.

Az eddigi adatok szerint az új szer patkányok emlőrákjához hasonló mértékben hatékony az emberi emlőráksejtek és a prosztatadaganat-sejtek ellen. A kutatás folytatódik, hiszen egy ígéretes anyagból a részletes állatkísérletek, majd első, emberi megfigyelések és biztonsági tanulmányok elvégzésének időtartama inkább évtizedekben, mint esztendőkben mérhető

________________________________________________
 
 
AZ ARTEMISIN DAGANATGÁTLÓ HATÁSA


Az artemisinin az egynyári üröm (artemisia annua) hatóanyaga. Több évvel ezelőtt a malária gyógyítására már használták Kínában.  Hatásának alapja, hogy programozott sejthalált indít be minden szokatlanul magas vastartalmú sejtben és a maláriával fertőzött sejt jóval magasabb vastartalmú, mint az egészséges sejtek. Az artemisininről mára a tudósok bebizonyították, hogy ez a csodálatos növény éppen olyan hatásos a rák elleni küzdelemben is.

Tudományos kutatási eredmények

Dr. Henry Lai és dr. Narendra P. Singh, a Washington Egyetemen igen bíztató eredményt közölt már 2001 végén a Life Sciencesben. Az “egynyári üröm” szirmaiból, leveleiből készített artemisinin-kivonat 8 óra alatt szétroncsolta a mellrákos sejtjek 3/4-ét, 16 óra alatt pedig jóformán alig maradt meg valami is belőlük, ha előtte vas tablettával kezelték meg azokat. Ugyanakkor az egészséges sejtekben szinte nem is történt károsodás. Egy osteosarcoma-ban (csontrák) szenvedő kutyán is kipróbálták ezt a terápiát. A kezelés után a kutya teljesen rendbejött, és 2 év múltán is életben volt, a rák nem újult ki rajta.

A kutatók abból indultak ki, hogy a maláriával fertőzött és a rákos sejtek közötti hasonlóság abban áll, hogy vastartalmuk megnő, ezért egy maláriánál bevált szer, ami a vastartalmú sejteket roncsolja, a ráknál is sikeres lehet.

Számos más korábbi tanulmány kapcsolta már össze a rákot és a megnövekedett vastartalmat. Ralph Moss, a “Healing Choices” riportok szerzője rámutat, hogy az általa említett tanulmány szerint a rosszindulatú mellrákos szövetekben háromszor annyi vasat lehetett kimutatni, mint a jóindulatúakból. Ennek oka, hogy minden rákos sejtnek szüksége van többlet vasra, hogy szaporodni tudjon. Vagyis a rákos sejteknek sokkal magasabb a vas koncentrációja, mint a normál sejteknek.

Több vizsgálat igazolta eddig, hogy az egynyári üröm leveleiből kivont artemisinin, illetve az azzal rokon dihydroartemisinin (artesunate) és artemether képes viszonylag gyorsan és szelektíven a rákos sejtek szétroncsolására, feltéve, ha azok vastartalma magas.

A vizsgálatok során a kutatók a rákos sejtekben külső vas bevitellel maximális koncentrációra növelték a vastartalmat, majd artemisininnel kezelték azokat.  Az eredmények azt mutatják, hogy az artemisinin elpusztítja a rákos sejteket. (US Patent Document 5,578,637, University of Washington, inventors Dr H.Lai and Dr NP Singh, November 26 1996.)

55 féle rákos sejten tesztelték

Ennek a csodálatos gyógynövénynek hatását 55 féle rákos sejten megvizsgálták. Megállapítást nyert, hogy a leghatásosabb leukémia, vastagbélrák esetén, hatásos melanoma, mellrák, prosztatarák, agyi daganatok és veserák esetén. Azt is megállapították, hogy hatása megegyezik az eddig használt kemoterápiák hatásával a rákos sejtek pusztítását illetően, de azok mellékhatása nélkül. (Efferth et al, Anti-Malaria Drug is Also active against cancer, Int’l Journal of Oncology, 18;767-773,2001.)

Dr. Lai professzor szerint két igen veszélyesnek tartott rákfajta, a hasnyálmirigyrák és akut leukémia esetére hatásosabbnak bizonyult az artemisia-kezelés, mert azokra a sokkal gyorsabb sejtosztódás és még jobban megnövekedett vastartalom a jellemző. Egy újabb kísérlet szerint az ilyen sejtek elpusztításához fele annyi idő kellett csak, összesen 8 óra. Az egészséges ebben a vizsgálatban is szinte teljesen érintetlenek maradtak.

A leukémiás sejtek is szétesnek tőle

Dr. Lai egy másik vizsgálatban még lenyűgözőbb eredményeket ért el leukémiás sejteken. Megemlítette, hogy a rákos sejtek nagyon gyorsan néhány órán belül elpusztultak holotransferrin (vas) és dihydroartemisinin (vízben oldódó formában artemisinin) hatására. (H.Lai and NP Singh, Selective Cancer Cell Cytoxicity from Exposure in Dihydroartemisinin and Holotransferrin, Cancer Letters, 91:41-46, 1995)

Hogyan hat az emlőrákra?

Tény, hogy az artemisin citotoxikussá (sejtölő) válik vas jelenlétében.  A rákos sejtek vasfelvétele jóval nagyobb a normál sejtekhez képest, ha holotransferrinnel (vassal) kezeljük őket. A mellrák sejtjeinek felszínén 5-15-ször több transzferrin receptor van, mint a normál emlő sejteken. Egy tanulmányban a mellrákos sejteket és a normál sejteket is befecskendezték artemisininnel. Az eredmények azt mutatták, hogy artemisinin megölte a sugárzásrezisztens emlő rákos sejteket is.  Ugyanakkor a hatás az egészséges sejtekben minimális volt. (NP Singh and H Lai, Selective toxicity of dihydroartemisinin and holotransferrin toward human breast cancer cells. Life Sciences, 70:49-56,2001)

Gégerák kezelésekor is hatékonynak bizonyult

Ebben az esetben a beteg artesunate injekciót és tablettát kapott kilenc hónapon át.  Tumora jelentősen csökkent, mintegy 70 százalékkal mindössze két hónapos kezelés után.  Ez kezelés valójában meghosszabbította életét, és javította az életminőségét.  (Singh and Verma, Case report of a laryngeal squamous cell carcinoma treated with artesunate, Archive of Oncology, Vol 10(4), 279-80, 2002)

Nem volt káros mellékhatása

A farmakokinetikai vizsgálatokon 250 mg tabletta artemisin és artesunate tablettát használtak. A tabletták mindkét formáját jól tolerálták, és nem tapasztaltak negatív mellékhatásokat. (Benakis et al. Pharmacokinetics of artemisinin and artesunate after oral administration in healthy volunteers. American Journal of Tropical Medicine Hyg, Jan;56(1): 17-23, 1997)

Az artemisinint nagytestű emlősöknek, majmoknak is adták 292 mg / ttkg adagban, 1-3 hónapig, Ekkor nem mutatott semmilyen toxicitást a készítmény. (Journal of Traditional Chinese Medicine 2(1) : 31-36, 1982)

Az artemisinin adagolása

A kutatások szerint tehát az artemisin-kezelést vas adásával kell kombinálni. Néhány napi vas tabletta bevitel után, a lenti készítmények valamelyikét javasolják szedni. Az étkezésektől elkülönítve szükséges bevenni, mivel minden vastartalmú étel rontja a készítmény hatásfokát.

Három féle artemisin vegyületet létezik: az artemisinin, az artesunate és az artemether. Az artesunate vízben, az artemeter pedig zsírban oldódik. A zsírban oldódó vegyület át tud lépni a vér-agy gáton, így az idegrendszer központját is képes elérni és sokkal lassabban ürül ki a szervezetből. Kutatások szerint a három készítményt felváltva célszerű alkalmazni.

Az adagolás még nem eldöntött. Napi 100-1200 mg hatóanyagot szoktak legtöbbször alkalmazni. Az ennél nagyobb adagnál a gyomor felszívóképessége jelentősen csökken. Kisebb adagok esetén is csökken a felszívódás, de ekkor nem olyan mértékben. Ezért Dr. Lai szerint a szer alkalmazása alatt 1-1 hetes szünetet javasolt tartani.

 

_________________________

Kínai történet a malária legyőzéséről

A malária leghatásosabb gyógyszerének eredete sokáig rejtély volt. Ideje megismernünk a kínai Tu Youyou asszony nevét, aki ősi kínai írásokban lelte meg a betegség legyőzésének módját.

Negyven évvel ezelőtt a kommunista Kína egy titkos katonai projektje vezetett el a modern orvostudomány egyik legjelentősebb gyógyszerfelfedezéséhez. Az artemisinin még ma is a malária legjobb ellenszere, és milliók köszönhetik neki az életüket. Felfedezésének körülményei és felfedezője azonban egészen a legutóbbi időkig ismeretlenek voltak.

„2005-ben egy sanghaji találkozón voltam, ahol ott volt valamennyi maláriával foglalkozó kínai szakember, és megkérdeztem tőlük, hogy ki fedezte fel az artemisinint” – meséli dr. Louis Miller, az NIH rockville-i (Maryland) maláriakutatója. „Megdöbbentett, hogy senki se tudta.”

Dr. Miller és NIH-beli kollégája, dr. Su megkerestek minden dokumentumot ezzel kapcsolatban, köztük leveleket, a kutatók noteszeit is, és arra jutottak, hogy az érdem elsősorban Tu Youyou farmakológusé. Két hónapja az idős kutatónőt Lasker-díjjal, az USA legjelentősebb orvosi díjával tüntették ki.

A most 80 éves Youyou asszony – aki ma is vezet egy laboratóriumot Pekingben –  elmondta a New Scientist újságírójának a gyógyszer történetét. A maláriaellenes gyógyszer kutatására annak idején, amikor háború dúlt Észak- és Dél-Vietnám között, és több katona halt meg maláriában, mint az ellenség fegyvereitől, maga Mao Ce-tung adott ki titkos parancsot.


  

A projekt neve 523 volt, mivel 1967 május 23-án kezdődött.

Több éven át tudósok százai próbáltak ki sok ezer szintetikus szert, de hiába, és arról is tudomásuk volt, hogy az USA hasonló programja sem járt sikerrel. (A malária fő gyógyszere akkoriban a chloroquin volt, azonban a paraziták erre gyorsan rezisztenssé váltak.)

A szintetikus szerek hatástalansága miatt az érdeklődés a tradicionális kínai gyógymódok felé fordult. A kormány felkérte a Hagyományos Kínai Orvoslás Akadémiáját, hogy rendeljen ki egy kutatót a növényi szerek tanulmányozására. Az akadémia választása Youyou asszonyra esett. „Akkorra már több mint 240.000 anyagot teszteltek az USA-ban és Kínában, de teljesen eredménytelenül” – mondta.

Először Dél-Kínába küldték, hogy saját szemével figyelhesse meg a malária lefolyását. Mint most elmesélte, sok olyan gyereket látott, akik a betegség utolsó stádiumában voltak, és ezek a gyerekek nagyon hamar meghaltak. Ezután ő és három asszisztense több mint 2000, az akadémia könyvtárában fellelhető készítmény receptjét vizsgálták meg, köztük 380 növényi kivonatot, amelyeket egereken teszteltek. Az egyik kivonatról végre kiderült, hogy csökkenti a paraziták számát a vérben. Ez az édes üröm (Artemisia annua) extraktuma volt, egy olyan növényé, amely nagy számban fordul elő mindenütt Kínában, és amelyet az „intermittáló láz” kezelésére ajánlottak a régiek – mint tudjuk, ez a fajta láz fémjelzi a maláriát.

További teszteket végeztek az édes ürömmel, de az, megdöbbenésükre és csalódásukra, mintha elvesztette volna a hatását. Ekkor Youyou asszony újra elolvasta a több mint 1600 éve írt receptet, és a pontos utasítás úgy szólt, hogy vízbe kell áztatni egy csokor édes ürmöt és utána meg kell inni a folyadékot.

Azaz, a kivonat elkészítésének módja – amelynek része volt az üröm felforralása is – lehet felelős azért, hogy tönkrement az aktív hatóanyag.

Újabb extraktumot készítettek, de ezúttal étert használtak oldószerül, amely már 35 °C-on felforr. Amikor ezt egereken és majmokon kipróbálták, 100 százalékban hatásosnak találták. „Meggyógyítottuk a gyógyszerrezisztens maláriát. Nagyon izgatottak voltunk” – emlékszik vissza Youyou asszony.

Még mindig kérdés volt azonban, hogy emberekben is hatásos lesz-e a szer és hogy biztonságos-e.

Az első ember, aki kipróbálta a kivonatot, maga Youyou volt. Miután semmilyen káros mellékhatást nem tapasztalt, elkezdte a klinikai kísérleteket olyan munkásokon, akik erdőben dolgozva fertőződtek meg maláriával. A siker teljes volt: lázuk 30 órán belül elmúlt, és a paraziták eltűntek a vérükből.

A kutatás eredményét csak 1977-ben, a kulturális forradalom lezajlása után publikálták. Mivel az akkori Kínában az egyénnek nem volt jelentősége, csak a közösségnek, a szerző – szokás szerint – anonim volt. Ilyen közegben szocializálódva az ember szerénnyé válik; Youyou asszony még ma is csak annyit mond: „Megtettük, ami a kötelességünk volt annak fejében, hogy az országunk taníttatott minket.”

 

_________________________________________


a fotók illusztrációk.

Kérem, nézzék meg további ajánlataimat is.
 
 
A termék "kiemelt", a kiemelés díját, mely jelentős, akkor is meg kell fizetnem, ha komolytalan érdeklődő licitál, majd mégis eláll a vásárlástól miután megnyerte a licitet, ezzel akaratlanul is, több módon is kárt okozva az eladónak, vagyis nekem. Kérem, ezért kizárólag komoly érdeklődők licitáljanak.

Kérem, 3 napon belűl rendezze a termék fizetését, még akkor is, ha az aukció zárását előbbre hozon az Önök kérésére. Amennyiben több árura licitál néha 5-10 nap eltérés adódhat, tehát akkor is kérem rendezze a megnyert aukciók árait 3 napon belűl, a szállítása természetesen az Ön igénye szerint, egyben érkezhet később licitált termékekkel, egy csomagban.

Amennyiben személyesen szeretné átvenni Tarnamérán, de nem ér rá a napokban, akkor is kérem, 5 napon belül szíveskedjen átutalni az árát, természetesen ebben az esetben, szállítási költség nélkül. KöszönömCsomag feladása:

átutalás beérkezését követően 5 munkanapon belűl, de lehetőleg azonnal.
 
Köszönöm megtisztelő figyelmét.


Van még a termékeim között szép szőttes, nézze meg

Szállítási és fizetési feltételek
Kommentek
Kérdezzen az eladótól!
Tulajdonságok
  • Garancia: Nincs
  • Számlaadás: Nem